Larry Hagman tog emot pengar från diktator

Dallasstjärnan Larry Hagman tog emot en större summa pengar från Rumäniens diktator Nicolae Ceausescu. Det avslöjar brittiska Sunday Times.

Under 1980-talet var tv-serien Dallas så populär i Rumänien att Larry Hagman blev ditbjuden för att festa med diktatorn. Det var då Ceausescu bad skådespelaren om tillåtelse att låta måla skådespelarens porträtt på en vägg till en byggnad. Vilket Larry Hagman tillät, på villkor att han fick en påse pengar för besväret.

En brun papperspåse med pengar levererades också till en damtoalett i en regeringsbyggnad, där Hagmans fru hämtade upp påsen.

Hur mycket pengar det fanns i påsen avslöjar inte tidningen, bara att pengarna användes till nöjen under resan och att tidningen lovat att inte skriva om händelsen förrän efter Larry Hagman var död. Hagman dog i fredags i sviterna av cancer. Han blev 81 år.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".