Arga, sexuella kvinnor i "Djävlar på hjul"

1:11 min

Rullskridskor, genusfrågor, mänskliga drifter och aggressivitet kombineras i pjäsen "Djävlar på hjul" som har premiär på Göteborgs stadsteater på lördag. 
Pjäsen handlar om vad som förenar kaxiga kvinnor som pratar för mycket. Den har inspirerats av den våldsamma sporten Roller Derby, där kvinnliga utövare tacklas på rullskridskor, i speciella dräkter och med mycket smink.

- Det var intressant och kul att göra en föreställning om sport, och att komma in i ett ämne som berörde kvinnlighet, aggressivitet och sexualitet . Att kvinnor får vara aggressiva och sexuella samtidigt - det känns som en nästan omöjlig kombination, säger Malin Stenberg.

På scenen, som är utformad som ett flipperspel, åker karaktärer från olika tidsåldrar runt på rullskridskor - femtiotalshemmafruar blandas med ryska stridspiloter och cowboys.

- Det är nånting som är provocerande i sig när en kvinna höjer rösten och blir krävande, säger Malin Stenberg.

Men vad har då den typen av kvinnor gemensamt? Svaret som ges i pjäsen är - klitoris!

- En karaktär i pjäsenhar forskat på den typen av kvinnor i många år och kommit fram till en gemensam nämnare - klitoris, det är det bästa svaret jag kan uppbringa, säger Malin Stenberg.