Personlig ursäkt till drottningen

0:36 min

Fotografen Elisabeth Ohlson Wallin bad idag drottningen om ursäkt för det uppmärksammade verket "Kungamiddagen". Det var drottningens anmälan till pressens opinionsnämnd mot de tidningar som publicerat bilden som fick Ohlson Wallin att kalla till presskonferens för några timmar sen.

- Tidningarna har ju inte gjort någonting, mer än att göra sitt viktiga arbete, och då kände jag att drottningen måste ha en väldigt dålig stab omkring sig, säger Elisabeth Ohlsson Wallin.

- Då kunde jag mer se drottningen som en privatperson och då ville jag be henne om ursäkt, det måste ju vara jättesorgligt med hennes pappa, säger Ohlson Wallin.

Bilden är ett fotomontage och föreställer kungen och andra mäktiga män som äter pizza från Camilla Henemarks nakna kropp, medan drottningen skurar bort ett hakkors under mattan.

Men Elisabeth Ohlson Wallin gör ingen pudel, utan ursäkten ska ses på ett personligt plan. - Däremot har ju en drottning och en kung ett enormt ansvar, och konsten är en viktig del av samhället och människor med makt, inklusive mig, måste vara redo på att få kritik, säger Ohlson Wallin.