Depardieu vill göra film i Tjetjenien

Nu meddelar Gerard Depardieu att han vill göra en film i Tjetjenien. Igår syntes han i statlig tv, dansande med Tjetjeniens ledare Ramzan Kadyrov.

Depardieu blev samtidigt hedersmedborgare i Tjetjenien och fick en femrumslägenhet av delrepublikens ledare Ramzan Kadyrov. Det skriver The Moscow Times. Depardieu, som syntes dansa traditionell dans i statlig tv, ska ha inspirerades av Kadyrovs politiska ledarskap och lovade att göra en film om återbyggandet av huvudstaden Grozny efter två blodiga krig som skördade mer än 100 000 människors liv.

- Jag är säker på att det bor väldigt lyckliga människor här. För att sjunga och dansa som tjetjener måste du vara genuint lycklig, sade den franska skådespelaren till nyhetsbyrån Interfax.  

Depardieus handlande är inte okontroversiellt eftersom Kadyrov anklagas för att bryta mot mänskliga rättigheter. Enligt människorättsorganisationer har säkerhetstjänsten i Tjetjenien utfört kidnappningar, tortyr och avrättningar för att slå ner upproret i delrepubliken. Det skriver nyhetsbyrån Reuters.