"3096 dagar" - Kampuschs tid i fångenskap

1:41 min

Igår kväll hade filmen om Natascha Kampusch världspremiär i Wien. Kampusch, som satt 8 år i fångenskap hos en man i en liten stad utanför Wien, var själv på premiären av filmen som baseras på hennes bok om sina år i fångenskap som kom 2010.

- När folk sett min film kommer man inte längre kunna säga att allt var lätt för mig under de åtta åren, vilket jag har fått höra många gånger, säger den idag 26 åriga Natascha Kampush i en intervju med österrikiska tv - bolaget ORF. Hon har precis före intervjun själv sett filmen tillsammans med tv-bolagets reporter.

Filmen "3096 dagar", innehåller många starka scener från Kampusch tragiska fångenskap. Till exempel i inledningen när hon den andra mars 1998 slits in i en skåpbil av sin kidnappare Wolfgang Priklopil och sen spärras in i ett litet källarutrymme i kidnapparens hus fram till augusti 2006 då hon i ett obevakat ögonblick kan fly och hennes historia blir världsberömd.

Till premiären i Wien igår kom Kampusch tillsammans bland annat med filmens regissör, tyskamerikanskan Sherry Hormann och Kampusch lät sig fotograferas på röda mattan men gav inga kommentarer.

I sin bok från 2010, som filmen bygger på, utelämnde hade hon inte någar skildringar av de sexuella övergrepp som hon utsattes för av sin kidnappare. Att en skildring av dessa dock finns med i filmen har varit ett av de stora samtalsämnena inför filmpremiären.

Kampusch, som nu vill studera psykologi, vill nu efter filmen se framåt i livet:

- Nu kommer framtiden, vi får se vad den för med sig, säger Natascha Kampusch till ORF.