Stand up guys - Här på bordell. Foto: Lionsgate.

"Stand up guys" av Fisher Stevens

"Stand up guys" - inte så schyssta snubbar
1:28 min

I Amerikanska actionkomedin "Stand up guys", i regi av Fisher Stevens återförenas tre gamla förbrytarpolare efter 28 år för att återuppleva den gamla goda och vilda tiden. Trion spelas av hollywoodstjärnorna Al Paciono, Christopher Walken och Alan Arkin.

Al Pacinos Val muckar från kåken efter 28 år. Chistopher Walkens Doc hämtar. De är blodsbröder, bästa vänner. Men Doc har order från storskurken att döda Val. De vet om det båda två. Efter en blöt kväll sitter de på en diner där man får röka inne och pratar i loj ton, både om den tråkiga situationen de befinner sig i, och om tiden som fårat deras ansikten.

Låter det poetiskt? Det är det inte.

Den ödessmättade diskussionen har nämligen föregåtts av att Al Pacino tidigare på kvällen satt i sig en halv burk viagra, legat med den prostituerade ukrainskan Oksana fyra gånger och skrutit om sin diamathårda kuk tills han blir inlagd på sjukhus för att tömma den på blod för att på så sätt bli kvitt erektionen. Men inte kom blodet tillbaka till hjärnan för det. Nej, Val och Doc bestämmer sig för att rädda sin gamle chaufför Hirsh, spelad av Alan Arkin, från sitt syrgastubsliv på ålderdomshemmet. Hans sista önskan är förstås en menage á trois.

Tillbaks till bordellen således. När det visar sig att Hirsh är så välhängd och bra i sängen att hororna blir förälskade i honom upphör min kritiska tankeförmåga. Det sista jag minns är att jag inte förstår titeln "Stand up guys". Schyssta snubbar?

"Stand up guys" har biopremiär 8 mars

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".