Teaterchef Pia Forsgren. Foto: Tomas Oneborg/SvD/Scanpix

Judiska teatern lägger ner

Anneli Dufva: ”Jag blir lite oroad faktiskt”
2:34 min

Judiska teatern i Stockholm läggs ned. Men verksamheten ska fortsätta i samarbete med andra teaterinstitutioner.

-  Verksamheten kommer framöver att koncentreras till nordiska och internationella samarbeten inom samma fält men på andra scener – och i ett helt nytt medielandskap än när vi startade 1995! Några av de nya projekten har redan initierats, andra väntar, säger chefen Pia Forsgren.

Judiska teatern startades 1995 i en gammal kägelbana från 1700-talet. Den ägs av finansmannen och kulturmecenaten Robert Weil och har aldrig fått några bidrag från staten. Den första föreställning som spelades på den experimentella och gränsöverskridande teatern var "Savannah Bay" av Marguerite Duras.

Pia Forsgren säger till DN att det inte är av publikskäl som teatern lägger ner, Judiska teatern har tvärtom haft god publikbeläggning. I artikeln uppges det också att Robert Weil har nya visioner för området kring värdshuset Djurgårdsbrunn - som han också äger - i närheten av Judiska teatern.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".