"Call Girl" har kritiserats för att den anses skildra hur Olof Palme köper sex. Foto: Nordisk Film.

Hotellscen i "Call girl" klipps ned

Roger Wilson kommenterar den klippta versionen av "Call Girl"
1:30 min

En scen i Mikael Marcimains omstridda film "Call girl" klipps ned kraftigt, skriver Dagens Nyheter. Familjen Palme har godkänt den nya omklippta versionen, som är den som kommer att få vidare spridning på bio, dvd och i tv.

– Vi har fört diskussioner med teamet bakom filmen, det vill säga regissören, producenten, ansvarige utgivaren och produktionsbolaget Garage Film, genom deras advokatbyrå. Det har i dag resulterat i en överenskommelse som är publik och som innebär att en stor del av den så kallade hotellscenen har klippts bort. Den är helt avidentifierad, säger familjen Palmes juridiska ombud Lars Viklund till DN.

Enligt Viklund har man även träffat en överenskommelse som innebär att ansvariga för filmen "förklarar att det inte finns någon grund för att påstå eller antyda att statsminister Olof Palme haft någon sexuell förbindelse i anknytning till den så kallade bordellmamma-affären".

Det var i december förra året som den forne statsministerns äldste son Mårten Palmes advokat lämnade in en förtalsanmälan till Justitiekanslern (JK), som dock avslog ansökan. Mikael Marcimain har flera gånger förnekat att filmen skulle peka ut Olof Palme.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".