Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/

Riksteaterns lednining svarar på kritiken

Riksteaterns vd Birgitta Englin om kritiken
2:29 min

I Kulturnytt har vi idag rapporterat om att personalen på Riksteatern mår dåligt och att förtroendet för ledningen är mycket lågt. Endast var femte medarbetare är nöjd med hur Riksteatern leds. Konflikter och mobbning har också ökat på arbetsplatsen. Birgitta Englin är vd för Riksteatern:

- Vi har varit igenom en process där vi försökt få en verksamhet som är ifrågasatt att fungera väl och vi har haft budgetramar som gjort att vi behövt titta på hur vi jobbar och det har varit en tuff process för både personal och ledning.

När du ser vilket resultat det lett till tycker du ni borde ha genomfört den här processen på ett annat vis?
- Nä jag ser inte att vi skulle haft möjlighet att göra på något annat vis utan att det drabbat kärnverksamheten radikalt. Vi har varit angelägna om att kunna ha en levande teater i hela landet under den här perioden också.

Riksteatern har under året omorganiserat delar av verksamheten och personal sagts upp. Man har arbetet med att få budgeten i balans. Redan för ett år sedan rapporterade Kulturnytt om problemen på Riksteatern. Då var medarbetarna missnöjda med hur verksamheten hade letts och hur personalen informerats. Förtroendet för ledningen hade sjunkit sedan 2008. Nu visar den nya medarbetarundersökningen att arbetsklimatet blivit ännu sämre. Konflikter och mobbning har ökat. Bara femton procent svarar positivt på frågan om de skulle rekommendera Riksteatern som arbetsplats. Men varför blir det inte bättre när problemen har varit de samma flera år i rad? Birgitta Englin får frågan:

- Men medarbetarna mår bättre utifrån den satsning som gjordes 2011 för då såg vi att cheferna hade svårt att bära ledningens budskap in i arbetet. Det fanns ett bristande förtroende för den närmaste chefen och det är väldigt allvarligt och då var det vitalt att stärka de närmaste cheferna i den här processen. Den strategin lyckades och vi har ett bättre resultat där.

I den senaste medarbetarundersökningen svarade personalen att de närmaste cheferna blivit bättre på att förmedla krav och förväntningar och informera. Men faktum kvarstår: endast var femte medarbetare är nöjd med hur Riksteatern leds. Hur ser Birgitta Englin på den kritiken:

- Jag tolkar det som att önskar man att slapp genomföra de här förändringarna och då lastar man ledningen för att de genomförs och det är väl helt rätt för det är ledningen som har fattat beslutet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".