Börje Ahlstedt och My Holmsten i Darwins kapten på Dramaten. Foto: Roger Stenberg.

Mindre och billigare teater att vänta

Hör inslaget om avtalsförhandlingarna
1:54 min

Idag börjar Svensk Scenkonst och Teaterförbundet slutförhandla om löner och anställningsvillkor för 2013 och tre år framåt. Inför detta har Svensk scenkonst genomfört en enkätundersökning bland sina medlemmar som bland annat visar att var fjärde arbetsgivare räknar med att säga upp personal. Man räknar även med att göra färre och billigare uppsättningar och att turnera mindre. Maria Sundling Grundtman är förhandlingschef på Svensk scenkonst.

- Våra medlemmar vill kunna ge sina anställda samma löneutveckling som resten av arbetsmarknaden men det innebär att vi måste ta ett stort gemensamt ansvar för att kunna bära det när anslagen inte ökar på samma sätt. Det handlar om att vi måste se till att våra kollektivavtal inte är onödigt dyra.

Glappet mellan löne- och kostnadsökningarna och de offentliga medel som scenkonstinstitutionerna har att röra sig med har ökat under 2000-talet som Kulturnytt rapporterat om tidigare. Nu har Svensk Scenkonst undersökt vilka konsekvenserna blir om utvecklingen fortsätter. Då säger var fjärde arbetsgivare att man räknar med att säga upp tillsvidareanställd personal, tre av fyra att antalet visstidsanställda minskar. Men även att man räknar med att göra färre och billigare uppsättningar och att turnera mindre.

Industrins avtal med en löneökning på 6,8 procent de kommande tre åren är det som resten av arbetsmarknaden har att förhålla sig till. Både Svensk scenkonst och Teaterförbundet säger att man vill ligga i nivå med arbetsmarknaden i stort men från Svensk Scenkonsts håll lyfter man också fram att det finns ett ansvar för att få ekonomin att gå ihop. Det håller Jaan Kolk förbundsdirektör på Teaterförbundet delvis med:

- Samtidigt är vår utgångspunkt att löneökningar som går ut på arbetsmarknaden i övrigt ska också gå ut till de som är anställda på teatrarna. Urholkade anslag kan inte mötas med urholkade löner och villkor.

Jaan Kolk tycker att man redan har ett avtal som är fördelaktigt för arbetsgivaren med flexibla anställningslösningar. Däremot går det att spara genom att planera verksamheten bättre ute på institutionerna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".