Eric Ericson som Olof Molander och Julia Dufvenius som Marit. Foto: Foto: Bo Håkansson/Bilduppdraget

"Molanders" av Ulf Kvensler

1:05 min

Vår kulturkorrespondent Gunnar Bolin vill säga något inför kvällens sista avsnitt av Tv-serien Molanders.

Jo jag hade bara en känsla av att denna svenska tv-serie inte hyllats riktigt nog. Visst den har sina tillskyndare men allt detta tjat om allt danskt och eeighschbeå eller vad det heter.

Jag säger bara Eric Ericsson och Lars Erik Berenett, Eva-Britt Strandberg, Bengt Braskered som den slemme prästmaken, och så förstås huvudrollsinnehavarna hela familjen Molanders. Det var länge sen jag såg en svensk tv-produktion gjord med sån precision, ingen svensk långfilm i komedi-drama facket har varit nära de senaste tio åren.

Det är bara att se prästen Marit, i Julia Dufvenius tolkning när hon i suverän koreografi spottar ut sin miniprilla i dosans lock, ja så vet man att här finns det ett kollektiv framför och bakom kameran med koll på alla uttrycksmedel.

Ja, så är det ju roliga repliker också.

"Molanders" är skapad Ulf Kvensler och sista avsnittet går alltså på måndagskvällen men alla tidigare finns tillgängliga på SvT play.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista