Skådespelerskan Meryl Streep och häxan Mona Månstråle ur serien "Berättelser från Engelsfors". Foto: jdeeringdavis/Wikipedia och Rabén & Sjögren

Meryl Streep som Mona Månstråle?

Efter att Benny Andersson startat ett filmbolag för att producera filmen baserad på böckerna Cirkeln och Eld, Kulturnytt att Meryl Streep borde spela Mona Månstråle. Och Benny Andersson svarade snabbt "låter som en utmärkt idé".

Mona Månstråle är en äldre, surmulen men charmig häxa som figurerar i böckerna. Hennes lilla häxaffär "Kristallgrottan" i Engelsfors köpcentrum är lite av ett nav i böckerna som tonårshäxorna återkommer till för att köpa häxattiraljer.

Först skrev Kulturnytts Hannes Fossbo att:

"Benny Andersson måste få Meryl Streep att spela Mona Månstråle"

Strax därefter svarade en av författarna till Cirkeln och Eld, Sara Bergmark Elfgren‏:

"Benny hälsar att han tycker det är en utmärkt ide!"

Kompositören och forne Abba-medlemmen Benny Andersson var inblandad i brittiska filmatiseringen av "Mama Mia!" från 2008 där Meryl Streep spelar hotellägaren Donna Sheridan.

Frågan som då uppkommer är om hon skulle bli en amerikansk häxa i en svensk film eller om det skulle det bli en amerikansk film direkt? På det svarar Sara Bergmark Elfgren‏ att:

Personligen tror jag att hon (Meryl Streep reds. anm.) skulle kunna göra det på vilket språk som helst!

 
 
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista