Hannes Fossbo har sett svenska filmen "Studentfesten".

"Studentfesten" av Simon Sandquist

"Whhuuhhuu kolla mig, jag är Bradley Cooper"
1:16 min

En film om fyra unga män som lurar sig in på studenmottagningar hos överklassen för att festa hårt och ragga brudar.  Hannese Fossbo recenserar.

Det påminner inte så lite om filmerna "Baksmällan" och "Wedding Crashers". De objudna gästerna är unga män i 25-årsåldern och de har en tradition att de varje år åker runt på studentmottagningar hos fagra flickor med rika föräldrar, låtsas att de känner någon där, för att sedan förlusta sig på deras bekostnad. Men när filmen börjar är det inte bara likt de nämnda filmerna utan konceptet är så oblygt kapat att jag i en sekund får upp hoppet om att de ska försöka sig på att driva gäck med den dyngraka hollywoodgenren om dumma fulla män?

Men Nej. De vill bara vara likadana.

"Studentfesten" liknas därför bäst vid en skolgårdslek där barnen efter att ha sett "Baksmällan" rusar omkring och ropar "Whhuuhhuu kolla mig, jag är Bradley Cooper" och som en förälder med ovanligt stora kunskaper om kameravinklar, redigering och musikläggning fångat på film.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".