Daniel Sestrajcic under en protest i Malmö. Foto: JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX

Sestrajcic (v) polisanmäler Moderaterna i Malmö

2:04 min

Kulturnämndens ordförande i Malmö, Daniel Sestrajcic (v), kommer att polisanmäla moderaterna i malmö för förtal. Detta efter att Moderaterna sänt ut ett pressmeddelande med rubriken "fråga till kulturnämndens ordförande Daniel Sestrajcic angående hans judehat"

Det är moderaten Carl Axel Roslund som sett klistermärken på stan där Eurovisions offentliga logga gjorts om med judefientligt budskap och en bild av kulturnämndens ordförande.

Och Carl Axel Roslund tror att kulturnämndens ordförande ligger bakom dekalen. Men det är inte alls Daniel Sestrajcic som står bakom dekalerna utan istället den kontroversielle gatukonstnären Dan Park.

Daniel Sestrajcic har blivit uppmärksammad de senaste dagarna sedan han i onsdags deltog i en demonstration mot Israels ockupation av Palestina, och också protesterade mot Israels deltagande i ESC. Men att tro att han står bakom dekalerna är befängt, menar han.

Carl Axel Roslunds formulering i pressmeddelandet godkändes av kommunalrådet och moderaternas gruppledare i Malmö Stefan Lindhe innan det skickades ut. Men han tycker inte att moderaterna som parti har något ansvar.

Anna Bubenko

och

David Richter

Kulturnytt
david.richter@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista