Jean Paul Gaultier på Arkitektur- och designcentrum

3:08 min

Den franske modeskaparen Jean Paul Gaultier är just nu föremål för en stor utställning på Arkitektur- och designcentrum i Stockholm. Katarina Wikars och Jenny Teleman har sett utställningen.

Den franske Jean Paul Gaultier har varit en av modehimlens lysande stjärnor de senaste 35 åren och har gjort hundratals kollektioner men på något vis har han kanske blivit mest känd för Madonnas strutbröst, den numera ikoniska korsetter som hon bar under tidigt 90 talet som helt glatt förvandlade bysten till missiler.

Men utställningen på Arkitektur- och designcentrum i Stockholm handlar inte mycket om detta, Den visar istället över 120 originalkreationer från tidigt 1970-tal och framåt unik haute couture och scenkostymer blir en sorts teaterföreställning, där skyltdockorna pratar, kläderna har vänt ut och in på kroppen och hans kanske vikitigaste budskap styr, befria mannen. Han har det bara för tråkigt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista