Ännu en personalundersökning på MSO

Ännu en personalundersökning ska genomföras på Malmö symfoniorkester, där personalen mått dåligt, den här gången ska 40 anställda intervjuas i 2 timmar vardera. Detta för att åter igen ta reda på hur personalen har det.

Den psykosociala arbetsmiljön har dömts ut gång efter gång och vid förra årets personalenkät sa 85 av 95 att man inte hade eller hade lite förtroende för hur MSO leds.

Förra året gjorde också de tre facken en misstroendeförklaring mot företagets VD Dragan Buvac. Under året har en extern konsult anlitats för att avlasta VDn, men konsulten har nu lämnat sitt uppdrag. Och i våras krävde arbetsmiljöverket med hot om vite att åtgärder genomförs. Det är som en del av den planen som konsultföretaget Feelgood gör nya intervjuer - En organisationsanalys som Birigt Hansson styrelseordförande, kallar det, som ska utmynna i konkreta förslag på förbättringar.

David Richter

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".