Tom Stoppard. Foto: AFP PHOTO / FRANCOIS GUILLOT /Scanpix

Pen Pinter-priset går till Tom Stoppard

Dramatikern Tom Stoppard tilldelas i år Pen Pinter-priset, priset till Harold Pinters minne. Han får det för sitt livsverk som bland annat inkluderar pjäserna Arcadia, The real thing och Rosencrantz and Guildenstern are dead.

Sir Tom Stoppard kommer motta priset 7 oktober när han också kommer att hålla ett föredrag. Han kommer att få dela priset med en författare som han väljer ut tillsammans med kommittén Pen's Writers at Risk.

Förra året fick poeten Carol Ann Duffy priset och delade det då med syriska författaren Samar Yazbek som skrivit om sina upplevelser av det syriska inbördeskrigets utbrott.

Ordförande för prisjuryn, Gillian Slovo, säger att juryn var enig i sin bedömning av Tom Stoppard som någon som "uppfyller de kriterier som Harold Pinter beundrade hos en dramatiker - mod, uppriktighet och en vilja att berätta saker som de är", enligt .

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".