Newsweek. Foto: Evan Agostini/AP/Scanpix

Krisande Newsweek säljs igen

Det klassiska men krisande nyhetsmagasinet Newsweek har fått nya ägare, vilket innebär slutet för den kända redaktören Tina Browns försök att fusionera tidningen med sin nätsajt The Daily Beast efter två och ett halvt år.

Newsweek slutade komma ut som tidning i USA vid årsskiftet på grund av upplageras och publiceras bara på nätet men fortsätter att göra storförlust, skriver amerikanska medier.

Tina Brown, som tidigare varit redaktör för Vanity Fair och New Yorker, försökte vända den nedåtgående trenden med en aktiv nätsatsning sedan hon tog över tidningen 2010, men får nu ge upp sedan The Daily Beasts ägare IAC/InterActive sålt Newsweek till IBT Media, som driver nätsajten International Business Times.
Newsweek skiljs nu från The Daily Beast och får en egen hemsida för sin nätsatsning.

Newsweek utkommer fortfarande som tidning i flera delar av världen, bland annat i Europa, genom ett licensavtal med andra förlag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".