Nu vädjar Omar Souleymans manager till UD

Artisten Omar Souleyman är inbjudan till Way out west men nekades i förra veckan inresetillstånd till Sverige. Nu vädjar hans manager till Carl Bildt om att låta Souleyman komma till spelningen.

Omar Souleymans manager Mina Tosti sa till Kulturnytt i fredags att Souleyman redan har spelat i ett flertal Schengenländer i år och att hans visum då inte har varit ett problem.

Nu när Omar Souleyman inbjudits till Way out west hoppas hon att Sverige ska fatta ett annat beslut angående hans visum och har även överklagat konsulatets beslut officiellt, skriver hon i ett mejl till Kulturnytt.

Hon skriver i brevet till utrikesminister Carl Bildt att "konsuln i Istanbul inte har konsulterat någon innan hon fattade ett uppenbart felaktigt beslut".

Hon skriver vidare att hon har varit i kontakt med den kommande konsuln i Istanbul - Jens Odlander - tidigare ambassadör in Addis Abeba.

Enligt Tosti menar Odlander att han skulle ha sett på fallet annorlunda.

När Kulturnytt ringer upp Odlander säger han att han inte har satt sig in i fallet, men att det är möjligt att han skulle ha sett på saken annorlunda.

Till Kulturnytt säger Mina Tosti att hon och bandet inte ifrågasätter de svenska reglerna och att hon förstår varför det generellt är svårt för syriska medborgare att få visum till Sverige.

Men Mina Tosti menar att konsuln Renée Johansson "i det här enskilda fallet har gjort en felbedömning" och vädjar till UD om hjälp att ändra det.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".