The Guardian kopplar Souleymanfallet till Husby

Nyheten om att Omar Souleymans först nekades visum för en spelning i Sverige men sedan kunde komma till Way out west spelningen i går kväll har nu nått internationell press.

Tidningen beskriver turerna i en längre artikel som inte tvekar att koppla samman svenska viseringsfrågor med kravallerna i Stockholmsförorter före sommaren.

Artikelförfattaren Tess Reidy skriver:

"Att Omar Souleyman nekades visum följer på de växande spänningarna kring invandrarfrågor i landet. Parallellt med framväxten av förortsgetton i Sverige har det skett en backlash mot landets generösa välfärdspolitik. Med den växande arbetslösheten har de invandrarfientliga Sverigedemokraterna blivit tredje största parti och avspeglar många väljares oro över att arbetslösheten delvis är invandrarnas fel."

Vidare skriver hon angående att Souleyman först nekades visum:

"Beslutet, som synbarligen motiverades med att landet inte skulle behöva hantera ett stort inflöde av syriska flyktingar, orsakade starka internationella protester och ny oro över att den svenska regeringen låter sig hunsas av den alltmer inflytelserika invandrarfientliga lobbyn."

Så kan man också tolka svensk viseringsproblematik.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista