Isak och Roberth Fearon. Foto: Mina Benaissa

Ny bok om liten prins som söker kungariket runt efter en pojke

2:52 min

En klassik saga anpassad till lite mer modern tid. Riddaren som beskyddar kungarike är en tjej med stor tung rustning. Och istället för att bli kär i en prinsessa så söker den kärlekstörstande lilla prinsen i kungariket efter en pojke.

-Det är så här världen ser ut, säger Isak och Roberth Fearon som skrivit nya  boken Prinsen & Pojken.

Det är en klassik sagoberättelse. Om ett kungarike, ett slott och om längtan efter kärlek. Om en massa hinder och så ett lyckligt slut. Men istället för att önska sig en prinsessa skickar prinsen brev till önskefén och ber om att få träffa den rätta pojken.

-Kärnan i hela den här historien är att visa på hur normalt kärlek är, säger Isak och Roberth Fearon.

Under två år har de jobbat ihop med att skriva och illustrera boken som gavs ut i början av augusti och som nu också blivit teater. I höst fortsätter pjäsen att spelas på Boulevardteatern i Stockholm och uppsättningen kommer även turnéra runt i andra delar av landet.

Vad säger barn som läst boken?
- Barn har sällan förutfattade meningar om sånt här, barn är öppna. Värderingar är inte medfödda, säger Isak Fearon.

Författarparet hoppas nu att fler böcker ges ut inom genren och hoppas att det finns en större marknad framöver. Och för egen del finns redan planer för en uppföljare där Prisen och Pojken kommit upp i tonåren.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista