SkådespelarenFredrik Dolk och regissören Fredrik Hiller. Foto: David Richter/Sveriges Radio.Fredrik Dolk till vänster och regissören Fredrik Hiller till höger

Ny svensk zombiefilm spelas in i Landskrona

2:04 min

Nu är det klart att det blir ytterligare en svensk zombiefilm som ska spelas in i Landskrona. Finansieringen av filmen Zon 261 är nästan klar och inspelningarna startar i oktober.

Idag har regissör Fredrik Hiller och hans team varit i Landskrona och letat efter de sista inspelningsplatserna.

– Bland annat ska vi vara på citadellet och så letar vi efter en pizzeria, men även en privatlägenhet, så om någon känner till en sådan så hör av er, säger Fredrik Hiller.

Planerna på zone 261 har funnits länge.

Men nu ska det bli inspelning, säger regissör Fredik Hiller. I filmen sprider sig ett virus i Landskrona och förvandlar människor till monster. Bland de ännu osmittade blossar gamla motsättningar mellan svenskar och nysvenskar upp.

Filmen handlar om hur vi ser på andra människor och tenderar att göra monster av det okända, säger Hiller. Action ska det bli, bland annat behövs 1000 statister till en scen när citadellet ska stormas. Och för Fredrik Dolk, som spelar en av rollerna är temat viktigt.

– Här försöker vi plocka upp det här med segregationen och belysa det från ett annat håll och det tror jag är positivt för Landskrona och för dem som bor här.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista