Ur "Blå är den varmaste färgen"

Lesbiskt sex i Cannes-vinnare får högsta åldersgränsen i USA

3:41 min

Det blir det högsta åldersgränsen man kan få för den lesbiska kärleksfilmen "Blå är den varmaste färgen" på bio i USA i höst. Filmen vann guldpalmen på filmfestivalen i Cannes i våras, men får nu alltså inte ses av någon under 17 år. Den amerikanska filmgranskningen hävdar att den innehåller alltför uttalat sexuella scener för att visas för en ung publik.

Tidigare:

Filmen vann guldpalmen på filmfestivalen i Cannes i våras, men får nu alltså inte ses av någon under 17 år. Den amerikanska filmgranskningen hävdar att den innehåller alltför uttalat sexuella scener för att visas för en ung publik.

17-årsgräns brukar sättas på filmer som citat "innehåller brutal oavbrutet tydligt våld" eller "extrem skräck". Många filmer som gått samma öde till mötes har klippts om för att kunna få en större publik, men den amerikanska distributören tänker enligt branschtidningen Hollywood reporter inte ändra i filmen.

I hemlandet Frankrike fick Blå är den varmaste färgen, som kommer till svenska biografer i november, en tolvårsgräns.

Kulturnytt

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista