"Girls"

Porr och nakenhet i HBO-serier får en känga

Två olika videor om den stora dosen nakenhet och sex i tv-bolaget HBO:s serier sprider snabbt på nätet.

Att HBO inte drar sig för att visa nakenhet i serier som "True blood", "Girls" och "Game of thrones" är ingen nyhet. Men nu har en rad kvinnliga komiker fått nog och uppmanar till en bojkott av det amerikanska tv-bolagets serier - om inte nakenheten fördelas jämnare mellan kvinnor och män.

Det är fyra komiker från humorsajten College Humor som i ett videoinlägg frågar sig varför det kryllar av nakna kvinnor i serierna, medan de nakna männen lyser med sin frånvaro.

- Det är dags att jämna ut. Vi ber er inte att visa färre bröst, vi vill bara att ni i så fall visar mer penis, säger de i videon och förtydligar.

- För varje kvinnliga topless-statist, för varje skådespelerska som visar brösten men som inte ens får en replik, för varje minut vi tvingas genomlida denna korkade dubbelmoral, är ni skyldiga oss lite förstklassigt manskött.

Videon har blivit en snackis i sociala medier, men ännu har ingen representant från HBO svarat på kritiken.

Däremot svarade HBO på en annan video, "It´s Not Porn", gjord av regissören Alberto Belli. I filmklippet uppstår missförstånd om en rad skådespelare har fått en roll i en porrfilm eller i en HBO-serie.

- De som har gjort detta har gjort ett fantastiskt jobb. Jag skrattade. Jag tar det på det sätt som det är menat att tas, med en stor dos humor, sade HBO:s vd till Huffington Post.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista