Birgit Hansson, styrelseordförande och Dragan Buvac, före detta vd på MSO. Foto: David Richter/SR.

Malmö symfoniorkesters vd slutar

"Verksamheten bör få mer fokus än jag som person"
3:21 min

Vd Dragan Buvac lämnar sitt uppdrag som VD för Malmö symfoniorkester. Han informerade personalen och styrelsen i dag. Han avgår på egen begäran.

Dragan Buvac säger att fokus hamnat på honom som person i stället för den verksamhet han företräder.

Dragan Buvac har bliviit hårt kritiserad i upprepade utredningar för den arbetsmiljö och stämning som funnits på företaget.

Den psykosociala arbetsmiljön har dömts ut gång på gång och vid förra årets personalenkät sa 85 av 95 svarande att man inte hade eller hade lite förtroende för hur MSO leds. Förra året gjorde också de tre facken en misstroendeförklaring mot företagets vd Dragan Buvac.

Dragan Buvac stannar på företaget en månad.

- Det har varit ett oerhört arbetssamt läge den sista tiden, fokus har varit på fel saker. Jag tycker att verksamheten och medarbetarna har lidit skada av detta. Jag har misslyckats få bort bilden från mig som person utan mer fastnat där den fantastiska verksamheten har kommit i skuggan, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".