Teaterförbundet kritiserar Stockholm stads nya bidragssystem

De nya reglerna innebär att teatrarna i Stockholm måste söka pengar för varje projekt eller föreställning, tidigare har de kunnat söka pengar för hela årets verksamhet.

Det här har lett till att flera av Stockholms fria teatergrupper i dagarna fått tillbaka sina ansökningar om stöd från staden. Beskedet var att ansökningarna måste skrivas om eller kompletteras inför 2014.

Teaterförbundet menar att byråkratin ökar och det också blir en tydlig styrning av det konstnärliga innehållet. Förbundsordföranden Anna Carlson vill att Stockholms kulturnämnd utforma ett nytt bidragssystem.

Det är helt oacceptabelt att Stockholms kulturförvaltning ska styra de fria professionella teatrarnas verksamhet. Det nya bidragssystemet måste utvärderas och ersättas med en ordning som skapar förutsättningar för ett professionellt och konstnärligt kreativt arbetsklimat, skriver Teaterförbundet i ett pressmeddelandet.

Kulturnytt

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".