Kritik mot mediebevakningen av Biskopsgården

Mediebevakningen av händelserna i stadsdelen Biskopsgården i Göteborg kritiseras av organisationen Pantrarna, som jobbar socialt och politiskt i förorten. Biskopsgården byggdes upp i mitten på 1950-talet, då stora industrier växte fram i området. Nu har området varit aktuellt eftersom två unga män nyligen sköts i hjäl där.

Ahmed Ibrahim från organisationen Pantrarna, tycker att det är oftast är politiker och tjänstemän som får komma till tals när media rapporterar från städernas ytterområden och att gräsrötternas goda krafter glöms bort.

– Lyft fram olika starka typer i området, låt gräsrötter och individuella krafter som mamor och pappor få komma till tals, säger han.

För att förändra den rådande mediebilden har Pantrarna startat en skrivargrupp:

--  Vi kan inte se en förändring om inte folket själva förändrar situationen. På skrivargruppen kommer deltagarna lära sig skriva bland annat krönikor för att skildra vad folk i området tycker och vad de har för visioner. Människorna i området ska kunna se att de har möjlighet att påverka och skriva om området som kreativt och produktivt, säger Ahmed Ibrahim.

Irma Norrman
irma.norrman@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista