Robin Stjernberg vann förra året. Foto: Claudio Bresciani/Scanpix.

2 628 bidrag till Melodifestivalen

Nu har SVT stängt dörren till nästa års Melodifestival och kan konstatera att det kommit in 2 628 bidrag till tävlingen. Det är 79 fler än i fjol. Tävlingens producent Christer Björkman är besviken.

"Vi hade nog hoppats på färre, att låtskrivarna skulle gallra ännu hårdare och bara skicka in sina allra bästa låtar", säger han i ett pressmeddelande, men tillägger trots allt att han tycker det är roligt med engagemanget.

Toppåret 2011 kom det in 3 832 bidrag till tävlingen. Nu börjar arbetet med att välja ut bidragen. 15 låtar väljs ut av en jury, 1 sång tas fram genom Allmänhetens tävling för oetablerade låtskrivare och 16 bidrag vaskar SVT fram själva genom specialinbjudna artister eller bland de inskickade alstren. Vilka de blir avslöjas senare under hösten.

Den enda som hittills är klar för Melodifestivalen 2014 är bandet Eko som vann Sveriges Radios "Svensktoppen nästa" i augusti och därmed fick en plats i tävlingen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista