Nynazister misstänkta för mord på hip hop-artist

På onsdagsmorgonen hittades den grekiska hip hopartisten Pavlos Fyssas, med artistnamnet Killah P, mördad i Aten. Samtidigt som en ny genralstrejk drar igång idag.

På onsdagen går offentliganställda i Grekland ut i en ny, två dagar lång generalstrejk i protest mot regeringens nedskärningsplaner. Stämningen infekteras ytterligare av mordet på en musiker, aktiv inom den grekiska vänstern, i Aten under natten till i dag. 34-årige Pavlos Fyssas - med artistnamnet Killah P - anfölls i förorten Amfiali av ett 15-tal personer som vittnen utpekat som anhängare till det nynazistiska partiet Gyllene gryning.

En 45-åring har gripits för mordet.

-Den misstänkte har erkänt och erkänner också att han har en särskild politisk koppling, uppger en poliskälla för nyhetsbyrån AFP.

Enligt nättidningen Kathemerini ska Fyssas ha hamnat i gräl med 45-åringen på en kafeteria där de tittade på Champions League-fotbollsmatchen mellan Olympiakos och Paris-St Germain i går kväll. Vänsterrörelsen Antarsya tillbakavisar dock uppgifterna om ett fotbollsbråk och hävdar i stället att en grupp antifascister anfölls av ett 40-tal nynazister utanför kaféet.

TT

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".