Malmö opera satsar på Dr Zjivago

1:38 min

Efter att ha satsat på välbekanta musikaler som dragit storpublik under en följd av år, väljer Malmö opera att nästa höst istället chansa med ett oprövat kort.

Dr Zjivago är komponerad av Lucy simon, sångtexter av Michael Korie och Amy Powers, manus av Michael Weller som bygger på Boris Pasternaks roman.

Så här låter Dr Zjivago, musikalversionen av Pasternaks klassiska roman. Många minns säkert också filmen från 1965 med Omar Sharif.

Musikal blev den 2006 och fick sin första större uppsättning 2011, då i australien - ännu har den inte nått New York och London, även om det talats om en broadwaypremiär 2014. Däremot spelas den just nu i Helsingfors.

Komponerat har Lucy Simon gjort, tidigare mest känd för musikalen the Secret garden, och för att vara syster till Carly Simon.

För Malmöoperan blir det här lite större ett risktagande än man vanligtvis tar. För ett par år sedan fick teatern rejält utökade bidrag mot löftet om mer publik och fler speltillfällen. Det har man kunnat leva upp till bl a  genom att spela välbekanta musikaltitlar på höstarna. Les Miserables, Evita och Miss Saigon de tre senaste åren.

Om teatern kan fortsätta leverera goda publiksiffror med Dr Zjivago återstår att se. Ronny Danielsson blir alla fall den som kommer stå för regin.