Fotograf beskjuten på tidningsredaktion

1:17 min

I Paris öppnade i förmiddags en beväpnad man eld inne i entrén till dagstidningen Liberation. En fotografassistent blev allvarligt skadad. Polisen jagar nu mannen.

Hela dagen måndagen har  en intensiv polisjakt pågått i Paris efter den man som klockan kvart över tio i förmiddags trängde in på Liberation med ett vapen, som beskrivs som ett jaktgevär. Han sköt och träffade en 27-årig fotoassistent som råkade gå förbi och som nu allvarligt skadad behandlas på sjukhus.

Polisen satte omgående in en stor styrka med helikoptrar till sin hjälp. Vid lunchtid skakades Paris åter av skott. Denna gång kom attacken utanför den franska banken Société Générale i affärsområdet La Defense, som ligger i en helt annan ände av Paris. Ingen kom till skada.

Polisen har fått in signalement, som är tydliga och som stämmer överens, säger polisens talesperson till fransk TV.

Polisen spanar efter en man i 40-45 årsåldern med rakat huvud och europeiskt utseende. Beskrivningen liknar den från i fredags, då en beväpnad man hotade TV-stationen BFMTV. Samma sorts patronhylsor ska ha hittats på de två mediaföretagen, uppger Le Monde. Polisen bekräftar att det åtminstone i dag ska ha handlat om samma gärningsman.