Blood Orange: "Cupid Deluxe"

2:30 min

Han är artisten och låtskrivaren som i skymundan har satt en väldigt tydlig prägel på musiklivet det senaste året genom att han var med och skrev Solange’s jättehit "Losing You". Devonte Hynes har haft en musikalisk bana med sällsynt tvära kast. Nu kommer hans andra skiva under namnet Blood Orange – "Cupid Delux".

Dev Hynes har tagit vägen från noisig punk i bandet Test Icicles via folkpop i soloprojektet Lightspeed champion och låtar till artister som Chemical Brothers och Florence and the Machine. En mycket begåvad musikalisk kamelont alltså. 

Så var står han idag.  Ja, i Solange Knowles jättehit "Losing you" skapade han en sällsynt vacker och vemodig väv av 80-talets färger och ljud tillsammans med modern pop. Och Nu när Dev Hynes är tillbaka med en ny skiva under alteregot Blood Orange känns det som han plockar upp alla de trådar som han arbetade med i "Losing you".

Men han lägger till fler musikaliska färger med discofunkiga gitarrer och lågmäld saxofon. Och mer komplexa mönster med oväntade tonartsbyten. Som i låten "Uncle Ace".

Ibland känns skivan jämntjock och odynamisk. Men det är en skiva som på ett fantastiskt vis fogar samman Massive Attack, Boy George och kanske framförallt Prince. Det är helt enkelt vackert, som i sista spåret "Time Will Tell".