Mikael Persbrandt. Foto: Björn Jansson/Sveriges Radio.

Mikael Persbrandt åtalas i knarkhärva

Skådespelarens förklaring: Någon måste ha lånat min telefon.

Mikael Persbrandt spelar endast en liten roll i en stor droghärva. Tre män åtalas för att ha smugglat hit 64 kilo amfetamin och två kilo kokain i maj förra året. 

I telefonsamtal som polisen avlyssnat säger man sig kunna bevisa att Persbrandt köpt tolv gram kokain av en taxichaufför, det säger åklagaren till SVT ABC. Persbrandt misstänks nu för narkotikabrott.

Bland annat skickade taxichauffören, som kallade sig för Bosse, ett sms till Persbrandts mobiltelefon med sitt nya nummer. Men åtalet är inte helt vattentätt. Polisen har inte hittat något kokain som Persbrandt ska ha köpt, och Mikael Persbrandt själv nekar till anklagelserna.

– Det måste vara någon som lånat min telefon, säger han i förhör, och lägger till att han inte känner någon taxichaufför som heter Bosse.

Mikael Persbrandt har befunnits skyldig till narkotikabrott två gånger, båda under 2011. Han fick då betala böter, efter att ha erkänt brotten, skriver SVT ABC.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista