Ur filmen Bamse och Tjuvstaden. Foto: Nordisk Film.

"Bamse och tjuvstaden" av Christian Ryltenius

1:41 min

Första Bamsefilmen har Sverigepremiär idag, "Bamse och Tjuvstaden" heter den och Björn Jansson har sett den.

Magnus Härenstam, Leif Andrée och Morgan Alling och så Tomas Bolme som berättarröst. Det är många bra röstskådespelare i Bamsefilmen och som Bamse själv hör vi Peter Haber.

Har man växt upp med Olof Thunberg som alla rösterna i Bamse är han förstås nummer ett. Men det här är också bra gjort. Och Bamse och hans vänner har inte konstlats till, utan ser ut som alla Bamse-läsare vant sig vid.

Det är överhuvud taget en bra överföring från serietidning till film, en timme lång är Bamse och tjuvstaden som första bio-bamse-filmen heter. Och några större debatter lär inte Bamse och tjuvstaden ge upphov till, här får man veta att snällhet lönar sig och att uttrycket "en gång tjuv alltid tjuv" är det dummaste som sagts.

Handlingen då, jo i filmens inledning har alla tjuvar blivit snälla och slutat tjuva, alla utom en, Reinard Räv. Han vill råna ett godiståg, och till det har han en plan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista