Inbjudan i form av utvisningsbeslut upprör

0:20 min

Det var igår som inbjudningarna till filmen "I am Reva" damp ner i brevlådan hos 109 kända svenskar. Inbjudan kom i form av ett utvisningsbeslut från migrationsverket och har upprört flera av de inbjudna.

En av dem är artisten Laleh Pourkarim, som skriver på twitter att det är obehagligt och lite som att skicka falska cancerbesked till någon som haft cancer. Andra som reagerat är migrationsverket som nu överväger att vidta rättsliga åtgärder.

-Våra jurister tittar på det under dagen och sedan så kommer vi ta ett beslut om hur och om vi väljer att gå vidare. Det här visar prov på ett osedvanligt dåligt omdöme. Vi jobbar med utsatta människor som måste kunna ha förtroende för att om man får ett brev från migrationsverket så är det också vi som står som avsändare, säger Fredrik Bengtsson, presschef på migrationsverket, till P4 Göteborg.

På filmens hemsida ber man de som tagit illa vid sig om ursäkt och regissören Naures Sager svarar via mail till Kulturnytt att han inte kommenterar migrationsverkets reaktion, men att det är hans jobb som filmskapare att beröra och trigga igång känslor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista