Ben Stiller i "The secret life of Walter Mitty". Foto: 20th century fox

"The Secret Life of Walter Mitty" av Ben Stiller

2:32 min

Imorgon är det premiär filmen "The Secret Life of Walter Mitty" Ben Stiller har både regisserat och tagit på sig rollen som den dagdrömmande Walter Mitty. Björn Jansson har sett filmen där vi får höra ny musik från svenske José Gonzalés..

José Gonzalés får sätta stämningarna i Ben Stillers äventyrs-komedi om dagdrömmaren Walter Mitty, mannen som i många, många år hållit reda på negativen som kommit in till Lifes fotoavdelningen. Han har förälskat sig i en kvinna på en avdelning bredvid, och han försöker nå henne via en dating-sida. Men hans försök bara studsar tillbaka, så han ringer dating-firman.

Samtidigt får hela Life reda på att sista numret ska göras för anrika Life ska bli nät-tidning. Och sifferkillarna som kommer in för att kasta ut allt det gamla, skrattar åt gråe Walter Mitty, som till råga på allt saknar negativet till Lifes sista omslag.

Dags att sluta dagdrömma och få lite fart på den där dating-profilen, och nu börjar äventyret, vi tas med till Grönland, Island och upp på Himalayas snöklädda branter i jakt på omslagsbilden.

"The Secret life of Walter Mitty" är framför allt underhållning, smart underhållning med häftiga bilder och en betydligt ömsintare humor än de flesta Hollywood-komedier.

Och scenen när Walter Mittys kärlek, spelad av Kristen Wiig, inspirerar till en vådlig helikopterfärd med en full pilot över havet utanför Island då är det både kul och lite vackert.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista