Storslam för Daft Punk på Grammy Awards

Den franska electroduon vann totalt 4 Grammy's, varav ett för "Årets Bästa Album" för albumet "Random Access Memories".

Även 4 statyetter blev det för hiphop-duon Macklemore & Ryan Lewis som bland annat kammade hem priset för "Bästa rapalbum" och "Årets Nykomling".

Duon, som förespråkat rätten för alla HBTQ-personer att få gifta sig med låten "Same Love", framförde låten även på galan tillsammans med Madonna, samtidigt som 33 personer vigdes live av Queen Latifah under arrangemanget. En av dom 33 personerna var till exempel Ryan Lewis egna syster Laura som gifte sig med sin pojkvän Alex.

Även Jay Z, som uppträdde med sin respektive - Beyoncé, gick hem med en statyett och hälsade skämtsamt till deras gemensamma dotter Blue att "pappa fixat en ny guldskål hon kan dricka ur".

Hur gick det för våra svenska nominerade då?

Max Martin blev utan en Grammy, men däremot så vann Jonas Åkerlund en i kategorin för "Bästa musikfilm" för Paul McCartney's "Live Kisses". Det svenska skivbolaget BIS Records fick Grammyn för bästa orkesterinspelning för sin inspelning av Sibelius första och fjärde symfoni med Minnesota Orchestra.

Mest anmärkningsvärt är att rapparen Kendrick Lamar gick lottlös efter det unisont hyllade debutalbum "good kid, m.a.a.d city" och 7 nomineringar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista