Ur "Flashdance" Chinateatern. Foto: pressbild

"Flashdance" på Chinateatern i Stockholm

1:42 min

Lagom till 30-årsjubileet av filmen och discomusikens återkomst till popmusiken så är det Skandinavienpremiär på musikalen Flashdance. Det skedde i går kväll på Chinateatern i Stockholm.

Det finns en stark kärna i den här musikalen - berättelsen om stålarbetartjejen i Pittsburgh som har dansdrömmar, hennes kärleksaffär med chefen och allt det i en social miljö på dekis. I den berättelsen hittar vi på China en tät känsla mellan Hanna Lindblads Alex och Rennie Mirros Nick. Här, och i de många attackerande, lite kantiga, låga danserna koreograferade av Jennie Widegren och en snabb fotobaserad scenografi av Andreas Bini - här finns det som gjorde filmen till en succé. Ett drama i ett amerikanskt samhälle på väg utför.

Men, en Broadwaymusikal har ett märkligt och fånigt krav på sig att också vara rolig och där går det mesta på tok - ett skämt av tio är okej men inte mer. Det måste ju gå att göra en musikal om dansdrömmar med ännu mer dans, att faktiskt hela musikalen bärs av dansen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista