Gustaf Skarsgård. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Skarsgård i svenskt gangsterdrama

Gustaf Skarsgård: "Jag tog rollen!"
1:12 min

Ett nytt stjärnspäckat svenskt gangsterdrama har premiär i helgen. "Ettor och Nollor" blir hollywoodsvenska regissören Johan Rencks första svenska projekt. I rollistan finns skådisar som Vera Vitali och Måns Herngren. För att inte tala om Gustaf Skarsgård - han fick välja roll helt själv.

Gustaf Skargård och Johan Renck är gamla arbetskamrater från Hollywood skulle man kunna säga. Bland annat har det jobbat ihop med tv-serien Vikings.

- Vi hade jävligt kul ihop under den tiden. Johan skickade över manuset till Ettor och Nollor. Han undrade om det var något jag ville göra och jag sa "ja", berättar Gustav Skarsgård.

Serien är i två delar och utspelar sig i Göteborgs under värld. Manus har Oskar Söderlund skrivit och han ska ha fått idén inspirerade av en verklig händels kring en kreditkortshärva.

"Ettor och nollor" är regissör Johan Rencks första svenska tv-projekt. De senaste åren har han slagit sig in på den amerikanska markanden med avsnittsregi av serier så som Breaking Bad och The Walking Dead.

Leif Wivatt
leif.wivatt@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".