Stefan Jarl riktar kritik mot SVT

0:31 min

Filmaren Stefan Jarl kritiserar SVT för att inte våga visa hans senaste film "Godheten" eftersom den anses vara för kontroversiell under valåret. Filmen, som hade biopremiär för ett år sedan, handlar om kapitalismens negativa konsekvenser och skulle ha visats på tv i vår eller sommar, men nu granskar SVT filmen och överväger att skjuta på visningen till efter valet. Obegripligt, säger Stefan Jarl.

- Uppenbarligen finns det regler som jag inte förstår mig på. Det här är ju ingen partipolitisk film, säger Stefan Jarl till Kulturnytt.

Enligt den ansvariga inköparen Agneta Perman kommer SVT att visa Godheten, men eventuellt först efter valet i september. Just nu granskas filmen av SVT för att se om den följer de riktlinjer om opartiskhet som SVT har under valåret.

- Man tittar extra på program som sänds fram till valet. Och detta kan vara ett program där man gör en särskilt bedömning, säger Agneta Perman.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista