Moderna museet i Malmö. Foto: Drago Prvulovic/TT

Moderna bjuder in singlar

1:34 min

Moderna museet i Malmö tror att konstens kraft kan hjälpa singlar att finna sin partner. På alla hjärtans dag arrangerar man speciella singelvisningar på sin utställning med foton av Christer Strömholm och andra fotografer.

En flirt vid Christer Strömholms Paris-skildringar, eller kanske Martin Bogrens Södeslättbilder som en ursäkt för att prata med en annan singel.

Greppet är inte nytt, förra året arrangerade Malmöoperan singelkvällar när man spelade musikalen "Sommarnattens leende" med singelmingel i pausen.

Och på moderna tror att även deras fotoutställning kan funka som kärlekskatalysator. John Peter Nilsson är Modernachef i Malmö.

- Museer är klassisk mark för första dejter. Vi kommer ju ihåg den här berömda scenen i en Woody Allen-film när Woody Allen säger "Det uttalas van Gogh(sje-ljud på slutet)" medan Diane Keaton säger att det uttalas van Gogh (g på slutet). Den här lilla dispyten blir en ingång till en härlig kärleksaffär. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista