Kevin Spacey och Robin Wright i "House of Cards". Foto: Nathaniel E. Bell/AP/TT

Kevin Spacey och Robin Wright tillbaka som paret Underwood

2:33 min

Nu är de tillbaka. Det makthungriga paret Francis och Claire Underwood i Netflix succéserie "House of Cards". Klättringen mot maktens högsta nivåer i Washington fortsätter i tretton nya avsnitt . Kulturnytts Kerstin Berggren har träffat seriens stjärnor, Kevin Spacey och Robin Wright i London. 

"Ett hjärtslag från presidentposten men ingen väljare har röstat på mig. Demokrati är verkligen överskattat." Det säger huvudpersonen Francis Underwood i andra omgången av dramaserien "House of Cards,. "

Det skrupelfria paret Francis och Claire Underwood, som inte drar sig för att gå över lik för att nå sina mål i maktens korridorer är redo för nya utmaningar. Första omgången av amerikanska "House of Cards" blev en jättesuccé över hela världen. Kom det som en överraskning?

- Nej det går aldrig att veta om en film blir en succé eller inte, säger Kevin Spacey.

Både han och Robin Wright är mycket nöjda med "House of Cards" framgångar, att serien verkligen har engagerat tittarna. Och för skådespelarna har det varit ett mycket intressant och stimulerande sätt att arbeta och samarbeta, säger Robin Wright .

Hon framhåller att det politiska dramat utvecklats hela tiden under inspelningens gång, i samarbete med manusförfattaren Beau Willimon.
Och för Kevin Spacey är rollen som Francis Underwood inte på långa vägar färdigutmejslad. Rollen får hela tiden fler nyanser.

Tretton avsnitt direkt på nätet som man kan se när man vill. Enligt Robin Wright är förmodligen det också en viktig anledning till seriens framgång. Vad säger då Kevin Spacey, tror han att det finns anledning för filmbolagen att vara oroliga nu när strömmade TV-serier via nätet blir alltmer populära?

-Vem vet, säger han. Jag tycker att filmindustrin alltmer har flyttat fokus till superhjältar och actionfilmer och det är därför som det seriösa, karaktärsdrivna dramat har flyttat över till TV de senaste åren. Där finns en fantastisk grogrund för ambitiösa manusförfattare att ta ut svängarna, säger Kevin Spacey.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista