UKK, Uppsala konsert & kongress. Foto: August Bergkvist/Sveriges Radio

Vd för Uppsala konsert och kongress får gå

Sedan invigningen 2007 har Uppsala Konsert och kongress gjort sig kända för ett av Sveriges vassaste konsertutbud. En scen där smal electronica har samsats med världsberömda klassiska artister, såväl som internationella rockstjärnor.

Men nu ska UKK utveckla sin inriktning, och det får konserthusets vd Magnus Bäckström att kliva av.

Han vill inte driva verksamheten i den riktning styrelsen vill.

Ja vi har diskuterat under en ganska lång tid möjligheten att förändra verksamheten mera från kulturinstitution till mera nöjesverksamhet, kommersiell verksamhet och det har ju jag naturligtvis inte varit så pigg på. Vi har haft olika uppfattningar om detta och sen har vi kommit fram till att om de i styrelsen vill bestämma sig för den inriktningen är inte jag personen att leda en sådan utveckling, så då skiljs våra vägar.

Styrelseordföranden Magnus G. Graner moderat säger till Kulturnytt att man är i en utvecklingsprocess och att han idag inte vill sätta ord på vilken utveckling verksamheten ska ta i framtiden.
Reporter Andreas Lindahl

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista