Peter Magnusson spelar tre av rollerna i "Tillbaka till Bromma". Foto: Nordisk Film

"Tillbaka till Bromma" av Peter Magnusson och Martin Persson

1:49 min

Tre huvudroller i en och samma film, det gör Peter Magnusson i Tillbaka till Bromma. Ett grepp som ska locka till skratt, men hur blir det då med spänningen? Filmen har fått etiketten dramakomedi och går upp på bio idag. Björn Jansson har sett Tillbaka till Bromma.

Peter Magnussons tidigare filmer har båda blivit publikframgångar på bio. "Sommaren med Göran" nådde 550 000 biobesökare och "En gång i Phuket" runt 400 000 biljettbetalande.

Båda var rena komedier, nya filmen lanseras som en dramakomedi och för de allra flesta som kommer att se filmen spelar det kanske inte så stor roll vad filmen stoppas in i för genre. Men om man förväntar sig ett drama så kan man få problem med Tillbaka till Bromma.

Peter Magnusson spelar alla tre huvudrollerna, tre killar som gick ut gymnasiet samtidigt i Bromma och nu möter vi dom 20 år senare. Glidaren som hängt i Alperna de senaste åren och nu träffat en nästan hälften så gammal tjej och kommer hem för att bilda familj. Bankmannen som tror han ska bli utnämnd till storchef, men får sparken. Och så nörden som aldrig vågar ta det där steget och berätta för bästa tjejkompisen att han älskar henne.

Och alla de här tre är närmast karikatyrer, ibland är det träffande men lite för ofta undrar jag varför man valde just den där peruken och då faller alla tankar om drama för min del.

För mig är det här mer TV än film och de här tre Bromma-karaktärerna kunde också ses i TV4:s komediserie Blomstertid 2009.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista