Pussy Riot attackeras med piska. Foto: Morry Gash/AP

Pussy Riot angripna i Sotji igen

Pussy Riot har återigen blivit angripna i Sotji. Den här gången blev de atttackerade med hästpiskor av ett frivilligförband bestående av kosacker i Ryssland. Det skriver nyhetsbyrån AP.

Kosackerna, som har officiell välsignelse i Ryssland, har anlitats av Polisen för att patrullera gatorna i Sotji. När sex Pussy Riot-medlemmar samlats utanför en restaurang i Sotji för att göra ett framförande angreps de av minst 10 kosacker och annan uniformerad säkerhetspersonal.

Kosackerna använde piskor, slog sönder en gitarr och slet av medlemmarnas färglada balaklavor, som har blivit ett signum för Pussy Riot. 

Pussy Riot-medlemmen Nadezhda Tolokonnikova piskades när hon låg ner på marken och en annan av Pussy Riot-medlemmarna var blodig i ansiktet efter attacken som varade i ungefär fem minuter. Polisen kom till platsen men ingen greps.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista