Rysk journalist dödad i Ukraina

Den ryske fotografen Andrej Stenin, som varit saknad sedan början av augusti, har konstaterats död.

Stenin blev dödad under en arbetsresa i östra Ukraina. Han var en erfaren fotograf och det har antagits att han varit tillfångatagen. En internationell kampanj för att få honom frigiven har pågått.

Dmitrij Kiselev, chef på nyhetsbyrån Ria-Novosti, som var Stenins arbetsgivare, bekräftar dödsfallet.

Enligt nyhetsbyrån Interfax körde Stenin bil i en flyktingkonvoj den 6 augusti. Konvojen skyddades av sex milismän, säger ryska den utredningskommissionens talesman Vladimir Markin, enligt ryska nyhetsbyrån Interfax.

Den ukrainska armén ska enligt förundersökningen ha öppnat eld mot konvojen nordväst om Dmytrivka. Befäl från armén ska ha besökt platsen där attacken skedde dagen därpå.

Enligt utredarna har vittnen sagt att befälen undersökte de förstörda fordonen och kropparna och flyttade över tillhörigheter till sina egna fordon. Sedan de lämnat platsen ska det som var kvar av konvojen ha utsatts för raketbeskjutning, enligt Markin.

Milisen lyckades först den 27 augusti överlämna kvarlevorna av de fem personerna i Stenins bil till ryska myndigheter. Genom rättsmedicinsk undersökningar har det fastställts att Stenin var en av dem.