Jon Favreau har skrivit, regisserat, producerat och gör huvudrollen som kökschefen Carl Casper. Foto: UIP

"Chef" av Jon Favreau

Björn Jansson om Chef
1:35 min

En olyckligt twittrande kock med stort hjärta står i centrum i matfilmen "Chef". Björn Jansson har sett den.

Chef är skådespelaren Jon Favreaus film. Han har skrivit, regisserat, producerat och gör huvudrollen som kökschefen Carl Casper. Och det känns som om han vill visa vilken skön snubbe han är.

Kökschefen Carl Casper hamnar visserligen i trubbel, han får sparken efter ett gräl med en berömd matbloggare och han har inte varit med sin son så mycket som han borde. Men han utstrålar bamsekramar och en tillbakalutad kockstil som gör sig lika bra hemma hos en tjejkompis som vid den dyra restaurangspisen. Och när han övertalas att piffa upp en Taco-truck så löser sig det mesta, och sonen får åka med.

Chef är matosande underhållning för stunden, med många kända ansikten i birollerna. Robert Downey Jr gör exfruns ex, en väloljad pratmaskin, och exet spelas av Sofia Vergara, TV-världens bäst betalda skådespelerska för sin roll som Gloria i Modern Family.

Är det kravlöst gung man är ute efter så är det här okej, vill man ha konflikter som känns eller ett fördjupat drama, då kan man bortse från Chef.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".