Ken Ring startar skivbolag

Efter 15 år i branschen vill Ken Ring infria sin barndomsdröm. Nu startar den 34-åriga rapparen ett eget skivbolag.

Den 6 november drar rapparen Ken Rings Masa Music igång sin verksamhet, då med Ken Rings nya singel "Livet", soundtracket till hans självbiografi med samma namn.

– Pojkdrömmen har alltid varit att ha min egen label. Efter 15 år i branschen har jag koll på vad som är bra och dåligt, och jag har träffat mycket folk som gör feta grejer den senaste tiden. Det var dags, säger Ken Ring.

I dagsläget har "Nu måste vi dra"-stjärnan knutit upp tre artister, som kommer tillkännages längre fram. Men beslutet handlar lika mycket om att skivbolagen i dag gör orättvisa avtal med sina artister, menar Ken Ring.

– Ersättningarna har hamnat snett, det handlar om strömningar i dag. Jag har strömmats 35 miljoner gånger, men som artist får jag bara 25 procent av vinsten. Varför? Det är ju jag som gjort musiken, fixat videos, omslag, allt. Det är dags för en label som fokuserar på artisternas bästa, säger Ken Ring.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".