Konsertpianist vill få bort dålig recension

Ett bråk har brutit ut mellan Washington Post och konsertpianisten Dejan Lazic, efter att Lazic skrivit till tidningen och bett dem plocka bort en fyra år gammal recension av en konsert.

Den beska recensionen har sedan den skrevs toppat Googles sökresultat på Lazic namn, och efter fyra år tröttnade pianisten.

I brevet hänvisar Lazic till den nya EU-lagen som gör det möjligt för privatpersoner att ansöka om att ta bort sökresultat som är felaktiga.

"Det har ingenting med censur att göra", skrev Lazic i ett mejl till redaktionen, istället "handlar det om att kunna kontrollera sanningen".

Washington Post svarade med att skriva en artikel om Lazic förfrågan, som tidningen menar visar på problemet med den nya Eu-lagen.

Tidningen skriver också att pianisten vänt sig till fel instans. Det är Google som ska plocka bort artikeln, inte tidningen. Dessutom länkar tidningen till den gamla, beska recensionen, som fortfarande ligger högt upp i Googles sökresultat. Tillsammans med artiklar som beskriver konflikten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".