Håkan Hellström. Foto: Adam Ihse/TT

Biljettstrul kring Hellström-filmen

Håkan Hellströms konsertfilm från Ullevi har orsakat rusning till biljettkontoren.

I måndags kunde Kulturnytt berätta att Håkan Hellströms rekordkonsert på Ullevi i somras ska förevigas i en konsertfilm. Till en början skulle filmen bara visas ett enda datum, den 15 december.

SF bestämde sig snart, inte helt oväntat, för att öka antalet föreställningar runt om i landet, och släppte fler biljetter under tisdagen. Släppet omgavs dock av en hel del strul. På sju svenska orter, inklusive Kalmar, Uddevalla, Kristianstad och Skövde, gick det först inte att boka biljetter. 

Orsaken var en kommunikationsmiss med Svenska Bio – som trodde att Håkanbiljetterna skulle släppas först på onsdagen. Vid lunchtid rättades felet till och en dryg timme senare var alla biljetter slut. Enligt Göteborgs-Posten ledde strulet till att vissa blev utan biljett.

Rusningen till biljettkontoren har gett Håkan Hellström ytterligare ett rekord. Ingen annan film i svensk historia har sålt så många biljetter på så kort tid. Inte ens "Sagan om ringen"- eller "Twilight"-filmerna.

Nu har SF Bio dessutom valt att sätta in en extra visningsdag. ”Håkan Hellström på Ullevi den 7 juni 2014” kommer även att gå på bio den 16 december.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".